AcasăREPORTAJEDrama ciobanilor din România

Drama ciobanilor din România

Urmărește-ne și pe

45,400FaniÎmi place
3,000AbonațiAbonați-vă

Încet, dar sigur în România se pierde meseria de cioban.

Daca în urmă cu câteva decenii, era semn de bogăție pentru cel care avea turme de animale, oi, capre, vite, iată că, în ziua de astăzi, nu este altceva decât o luptă pentru supravițuire. Declinul suferit de păstorit are multiple cauze, dar cea mai importantă este lipsa pașunilor, a izlazurilor, efectiv a hranei pentru animale.


Fară pașuni unde să-și ducă turmele, fără posibilități materiale să procure hrana necesară, ciobanii sunt nevoiți să renunțe la animale sau să vândă kilogramul de brânză la jumătate de preț față de piață. Fiindcă în timp ce de la păstori brânza de capră pleacă cu 25 de lei kilogramul, pe mesele românilor ajunge și cu 45 de lei kilogramul.

Ce face statul roman în această situație și care este sprijinul acordat păstorilor care se luptă să supraviețuiască? Ne-a răspuns la întrebări Nea Nicolae, cioban de meserie din comuna doljeana Galiciuica. 

Urmărește știrile Oltenia1.ro și pe Google News

TOP CITITE