AcasăREPORTAJECarpen: Primăria la un pas de insolvență

Carpen: Primăria la un pas de insolvență

Urmărește-ne și pe

45,400FaniÎmi place
3,000AbonațiAbonați-vă

Situație fără precedent în comuna Carpen.

Localitatea doljeană se afla la un pas de insolvență după ce instanța de judecată a hotărât, în mod definitiv, că trebuie să plătească lucrări executate, de Erpia SA, dar necomandate de autoritatea contractanta. Mai exact, în anul 2015 au fost realizate lucrări de introducere a sistemului de apă și canalizare, proiect desfășurat pe fonduri europene.

Pe lângă lucrările prevăzute în proiectul tehnic, societatea contractanta a mai executat o serie de lucrări fără a exista, însă o comandă din partea beneficiarului și fără a se prezenta devize în vederea avizării de către dirigintele de șantier, după cum declară chiar primarul comunei Carpen.

Potrivit autorităților locale, pentru a fi îndepliniți indicatorii tehnico-economici firma contractanta a executat lucrări suplimentare care, însă nu au putut fi decontate nefiind prevăzute, conform contractului.

Cu toate acestea, instanța de judecată a hotărât în favoarea Erpia SA și a obligat Primăria Carpen la plata acestor lucrări, că doar sunt pe teritoriul comunei.

În prezent, Erpia SA se afla în instanță în încercarea de a obține declararea insolvenței Comunei Carpen care se află în imposibilitatea de a achita facturile din bugetul propriu. În aceste condiții, singura soluție rămâne sprijinul din partea statului român.

Urmărește știrile Oltenia1.ro și pe Google News

TOP CITITE