AcasăREPORTAJECraiova: De unde cumperi carne de miel?

Craiova: De unde cumperi carne de miel?

Urmărește-ne și pe

45,400FaniÎmi place
3,000AbonațiAbonați-vă

Cu ocazia sărbătorilor de Paște, SC Piețe și Târguri SRL a amenajat, în Piața Chiriac, un punct de comercializare și sacrificare a mieilor, conform normelor europene, care va funcționa în perioada 10-15 aprilie.

Astfel, abatorul specializat dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni. Sacrificarea se va face doar de către măcelari autorizaţi, iar carcasele de miel sau ied vor fi verificate de un medic veterinar.

Persoanele interesate vor putea beneficia de serviciile punctului de sacrificare contra sumei de 35 de lei. Vă propunem un calcul simplu pentru a vedea care variantă este mai avantajoasă din punct de vedere al prețului: să cumpărăm un miel în viu sau să optăm pentru o carcasă de miel de la supermarket?

Pentru un miel de 20 de kg, cu 20 de lei kg, vom scoate din buzunar 400 de lei la care se mai adaugă 35 de lei sacrificarea. Totodată, se scad 4-5 kg reprezentând pierderea de 25% și rezultă că vom achiziționa carne de miel proaspătă la suma de 27 lei/ kg.

În același timp, hipermarketurile pun la vânzare jumătatea de miel cu 50 lei/ kg, iar pulpa de miel cu os chiar și cu 65 lei/ kg.

Urmărește știrile Oltenia1.ro și pe Google News

TOP CITITE