AcasăREPORTAJEPNL dezvoltă Doljul

PNL dezvoltă Doljul

Urmărește-ne și pe

45,400FaniÎmi place
3,000AbonațiAbonați-vă

250 de milioane de euro pentru o nouă capacitate de producere a energiei electrice și termice la Craiova și parc fotovoltaic la Ișalnița

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a semnat recent contractele de finanțare pentru 8 parcuri fotovoltaice, finanțate în proporție de 70% din Fondul pentru Modernizare, un pas extrem de important pentru tranziția verde a României.

Totodată, a fost semnat și contractul pentru construcția, la Craiova, a unei noi capacități de producție a energiei electrice si termice.

Parcurile fotovoltaice vor fi construite la Işalniţa, Tismana, Roșia, Rovinari, Turceni, precum și pe haldele Pinoasa și Bohorelu.

În perioada imediat următoare vor fi declanșate procedurile de achiziție pentru contractarea serviciilor de inginerie, construcție și punere în funcțiune a noilor capacitați. „CEO Oltenia se modernizează și face trecerea de la cărbune la energie verde. Am semnat contractele de finanțare pentru 8 parcuri fotovoltaice, investiții strategice susținute în proporție de 70% din Fondul pentru Modernizare.

Sute de milioane de euro pentru tranziția verde a României.

De ce e important asta?

  1. România va avea acces în următorii ani la mai multă energie curată pentru toți românii. Și repede. Avem șanse ca, până la finalul anului următor, să punem în funcțiune capacitați de 735 MW putere instalată.

  1. CEO Oltenia se modernizează și face trecerea de la cărbune la energie verde. Parteneriatele cu OMV Petrom și TINMAR implică o participare de 50% din partea CEO Oltenia, care va beneficia de noi surse de venit și va pregăti actualii angajați pentru a implementa și opera aceste proiecte de investiții (și nu numai).
  2. Accelerăm absorbția fondurilor europene disponibile prin Fondul pentru Modernizare. Am declarat ca obiectiv zero pentru mandatul meu creșterea ritmului de accesare a miliardelor de euro pe care România le are la dispoziție pentru modernizarea sistemului energetic național. Urmăresc personal progresul, în fiecare zi, împreună cu echipa tehnică. Vom continua să accelerăm tempoul. Construim România Viitorului în fiecare zi“ – Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Veste extraordinară pentru craioveni

Mai mult decât atât, Doljul și regiunea Oltenia vor beneficia de investiția de peste 250 de milioane de euro de la Craiova ce presupune realizarea unei noi capacități de producere a energiei electrice și termice din gaze naturale, în cogenerare de înaltă eficiență. Ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, a semnat deja contractul de finanțare cu Electrocentrale Craiova SA, marcând astfel un pas important în dezvoltarea sectorului energetic.

În acest fel, Jalonul 133, parte a cererii de plată cu numărul 2 din PNRR, a fost încheiat cu succes. Până în 2026, actualele instalații vor fi înlocuite cu noile capacități de producție, care vor avea o putere instalată de 300 MW.

Aceasta reprezintă un progres semnificativ în direcția unei economii de energie mai sustenabile și mai prietenoase cu mediul înconjurător. Investiția de la Craiova va beneficia de cele mai noi tehnologii din domeniu, ceea ce înseamnă că va oferi energie cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Aceasta va avea un impact pozitiv asupra calității aerului și va contribui la îmbunătățirea vieții craiovenilor şi nu numai.

Urmărește știrile Oltenia1.ro și pe Google News

TOP CITITE