AcasăREPORTAJENoi detalii despre tragedia din Craiovița

Noi detalii despre tragedia din Craiovița

Urmărește-ne și pe

45,400FaniÎmi place
3,000AbonațiAbonați-vă

Ies la iveala noi detalii cu privire la tragedia petrecută joi în cartierul Craiovita Noua, când zeci de apartamente de la mansardele a trei blocuri s-au făcut scrum.

Dacă din primele informații primite de la autoritățile responsabile s-a știut că în zona nu sunt hidranți pentru a asigura apa necesară stingerii incendiului de proporții, iată că în urma declarațiilor date de purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Oltenia S.A, Carmen Zuican, a reiesit faptul că în zonă există, de fapt, nu mai puțin de 5 hidranți în perfectă stare de funcționare care au fost montați din fonduri europene acum 6 ani pe o conductă nouă.

Nu putem să nu ne întrebăm de ce au ales pompierii de la ISU Dolj să folosească hidranți de la o societate comercială, aflați la o distanta mai mare, în condițiile în care aveau harta hidraților la nivel de oraș, hidranți la care presiunea era una mult mai mare decât cea necesară, respectiv de 2,5 bari.

Din păcate, răspunsul nu poate fi decât unul: lipsă de organizare. Doar că această lipsă de organizare a făcut ca focul pornit la un apartament să se extindă la alte zeci, lăsând oamenii fără un acoperiș deasupra capului.

Urmărește știrile Oltenia1.ro și pe Google News

TOP CITITE